DODIR PRIRODE – novi proizvod našeg poduzeća

Započela proizvodnja tekućeg sapuna u poduzeću Udruge slijepih Zagreb

Ponosni smo obavijestiti Vas da je 29.09. započela proizvodnja i prodaja tekućih sapuna „Dodir prirode“ u našem poduzeću „Sfera Visia“. Sapun se proizvodi od 100% prirodnih sastojaka, od svježih biljnih ulja i kalijeve lužine, obogaćen prirodnim eteričnim uljima koja mu daju postojan, ugodan miris i pružaju njegu kože.

Potporu ovom projektu dali su Grad Zagreb, Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, kao i TIKE (Turska agencija za suradnju i koordinaciju) te Europska banka za obnovu i razvoj, dok je Zvijezda, prva hrvatska tvornica ulja, Udruzi donirala količinu suncokretovog ulja potrebnu za godišnju proizvodnju sapuna.

Sapuni „Dodir prirode“ nastavak su projekta „Sapuni s točkicama“, dobitnika prestižne svjetske nagrade „World Golden Contribution Awards 2020.“ koju dodjeljuje IPRA, Međunarodna udruga za odnose s javnošću. Nagrada je dodijeljena agenciji Apriori World koja pet godina volonterski pomaže razvoju našeg društvenog poduzeća.

Trenutno su u ponudi tekući sapuni „Dodir prirode“ s mirisom limunske trave i slatke naranče koji se prodaju u ambalaži od 300 ml, 500 ml, 1 l i 5 l.

Prodaja tekućih sapuna utjecat će na stvaranje novih prilika za osobe s invaliditetom pa tako u sljedećoj godini planiramo povećati broj zaposlenih i na taj način ojačati konkurentnost marginaliziranih skupina na slobodnom tržištu rada.