Najava izleta: “03. prosinca 2016. – KAPOVAC 790 m/nv-vrh HPO-a I PETROV VRH 701 m/nv”

jednodnevni planinarski izlet organiziranim prijevozom

VODIČI: Željko i Biserka Cigula, mob: 091-780 99 77,

e-mail: udruga-slijepih-zg@inet.hr

KAPOVAC I PETROV VRH KAPOVAC I PETROV VRH (790 m/nv) i PETROV VRH (701 m/nv)
SUBOTA 03. PROSINCA 2016.g

Kapovac je najviši vrh Krndije, planine koja je prirodni nastavak Papuka (Krndija od Papuka nije strogo odijeljena). Vrh je, kao i cijela planina, šumovit, a na njemu se nalazi izdaleka uočljiv televizijski odašiljač. Petrov vrh je najviši vrh Osječko-Baranjske županije Kapovac je najviši vrh Krndije, planine koja je prirodni nastavak Papuka (Krndija od Papuka nije strogo odijeljena). Vrh je, kao i cijela planina, šumovit, a na njemu se nalazi izdaleka uočljiv televizijski odašiljač. Petrov vrh je najviši vrh Osječko-Baranjske županije

OPIS PLANINARSKOG IZLETA:

07:00 Polazak ispred Udruge u Draškovićevoj 80Polazak ispred Udruge u Draškovićevoj
putem pauza za jutarnju kavu
10:45 Polazak autobusom do Bjelskog gdje počinje planinarska tura

PLANINARSKA TURA

11:00 krećemo na planinarenje do vrha Kapovackrećemo na planinarenje do vrha Kapovackrećemo na planinarenje do vrha Kapovackrećemo na planinarenje do vrha Kapovac

12:30 dolazak do vrha, odmor i okrjepa iz ruksaka (nema objekta sa hranom i pićem)dolazak do vrha, odmor i okrjepa iz ruksaka (nema objekta sa hranom i pićem)

13:00 polazak sa vrha prema autobusupolazak sa vrha prema autobusu

14:30 dolazak do autobusa i za one koji budu htjeli uspon na Petrov vrhdolazak do autobusa i za one koji budu htjeli uspon na Petrov vrh

16:00 povratak do autobusa i polazak prema restoranu na ručak

16:30-17:00 ručak

18:00 polazak za Zagreb

21:00 dolazak u Zagreb

TROŠKOVI:
Prijevoz osigurava i plaća PDS „Prijatelji planina“ a ručak(slavonski čobanac) sudionici plaćaju sami 35,00 kn kod prijave

PRIJAVE:
Molim sve planinare i one koji to nisu, ali vole prirodu i pješačenje da se prijave kod Biserke Cigula na te. 48 11 124, 48 11 123 ili na email Udruge: udruga-slijepih-zg@inet.hr

Težina staze: lagana

Napomena: U slučaju lošeg vremena ili nekih drugih nepredviđenih okolnosti na terenu vodiči imaju pravo promjene plana izleta.

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene i psihofizičke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu te , da izletu pristupa na osobnu odgovornost, i da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Vodič ima pravo izmjene programa izleta obzirom na objektivne okolnosti na terenu.