Početna konferencija projekta „Korak prema uspjehu” –ESF

U utorak 5.3.2019. održana je u Čakovcu početna konferencija projekta “Korak prema uspjehu”, financiranom u okviru natječaja “Podrška socijalnog uključivanja I zapošljavanja marginaliziranih skupina” od strane Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Udruga slijepih Međimurske županije, a partneri su Udruga slijepih Zagreb i Udruga slijepih Sisačko-Moslavačke županije. Projekt je 100 % financiran od ESF s ukupnim proračunom od 1.389.434,08 kuna. Vrijeme provedbe projekta je od 11. siječnja 2019. do 11. srpnja 2019. godine (18 mjeseci). Glavni elementi projekta su: 1) Provedba verificiranih programa obrazovanja; 2) Razvoj i provedba programa za osnaživanje; 3) Jačanje kapaciteta stručnjaka iz socijalnog sektora. Ukupno 22 nezaposlene slijepe i slabovidne osobe iz Međimurske županije, Sisačko-moslavačke županije, Grada Zagreba i Zagrebačke županije stječu nove vještine i kvalifikacije u projektu. Također, 20 stručnjaka iz javnih tijela koji rade sa slijepim i slabovidnim osobama na tržištu rada će steći nove kompetencije koje će im omogućiti učinkovitiju podršku i bolje savjetovanje za slijepe i slabovidne osobe. Ovim projektom 22 nezaposlenih osoba sa oštećenjem vida steći će verificirane programe zanimanja: medicinski maser, wellnes terapeut i aroma terapeut.

Na konferenciji su govornici bili Marija Ciglar, predsjednica USMŽ-a, Goran Denis Tomašković, izvršni direktor USZ-a, Danko Tomanić, predsjednik US SMŽ-a, Sandra Herman, zamjenica župana Međimurske žuapnije, i Patrick Galeski, voditelj projekta „Korak Prema Uspjehu“. Svi su govornici naveli da je važno poboljšati uvjete za socijalnu uključenost u Hrvatskoj, te su opisali prepreke koje utječu na slijepe i slabovidne osobe na tržištu rada. Nadalje, govornici su naglasili da će aktivnosti doprinijeti povećanju znanja, vještina i kapaciteta nezaposlenih slijepih i slabovidnih osoba na tržištu. Naglašeno je kako će se projekt baviti i potrebama drugih dionika koji izravno rade sa slijepim i slabovidnim osobama na tržištu rada. To su poslodavci i stručnjaci iz javnih institucija (HZZ i CZSS), te kako će oni biti u izravnom kontaktu sa sudionicima projekta i dobiti nove informacije i znanja o tome kako raditi sa slijepim i slabovidnim osobama.

Za više informacija o projektu kontaktirajte sljedeće osobe:

Marija Ciglar, Predsjednica
Udruga slijepih Međimurske županije
Ul. kralja Tomislava 34, 40000 Čakovec
Email: udruga-slijepih-medimurja@inet.hr

Patrick Galeski, Project manager
Galeski Management Services j.d.o.o.
Zagrebačka 19, 42000 Varazdin
Email: patrickgaleski@gmail.com

*Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Udruge slijepih Međimurske županije, Udruge slijepih Zagreb i Udruge slijepih Sisačko-Moslavačke županije-Sisak.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda,

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda