Poziv na predavanje Andreya Medvedeva „Taktilna i tiflokartografija – od tradicije do tehnoloških izazova”

Poštovana/i!
Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na predavanje dr. sc. Andreya Medvedeva,
pročelnika Odjela za kartografiju Instituta geografije Ruske akademije znanosti, pod nazivom „Taktilna i tiflokartografija – od tradicije do tehnoloških izazova”. Predavanje će se održati u utorak 27. ožujka 2018. s početkom u 13.00 u prostorijama Udruge slijepih Zagreb (Draškovićeva 80/III, Zagreb).
Andrey Medvedev je stručnjak na području kartografije, geoinformatike i multimedijalnih tehnologija i njihove primjene u znanosti i društvenoj sferi. Bavi se razvojem novih metoda vezanih uz vizualizaciju i organizaciju prostornih podataka. Među ostalim razvija nove pristupe izradbi taktilnih i zvučnih karata za slijepe i slabovidne osobe.
Ovo predavanje realizirat će se u suradnji Prirodoslovno matematičkog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskog saveza slijepih i Udruge slijepih Zagreb. Na predavanju je osiguran prijevod sa ruskog jezika na hrvatski jezik.
Uz srdačan pozdrav, radujemo se Vašem dolasku!
U Zagrebu, 20.3.2018.

Izvršni direktor Udruge slijepih Zagreb:
Mr. sc. Goran Denis Tomašković