Radionica “Upravljanje stresom – pobijedite stres prije nego on pobijedi vas”

Poštovane članice i članovi!

Pozivamo Vas na radionicu pod nazivom „Upravljanje stresom – pobijedite stres prije nego on pobijedi vas“ koja će se u Udruzi slijepih Zagreb održati u četvrtak 27. travnja 2017. godine s početkom u 17.00 sati. Radionicu će voditi mr. sc. Ljiljana Buhač, jedna od vodećih komunikologinja i voditeljica edukacija osobnog razvoja u Republici Hrvatskoj.

Stres je postao svakodnevnica. Svuda oko nas su tzv. stresori (podražaji koji negativno djeluju na nas). Pred nas su stalno postavljeni prekomjerni zahtjevi, psihički ili fizički, na koje naše tijelo reagira. Stres se ne može izbjeći jer niko ne može živjeti pod staklenim zvonom, ne surađujući sa drugima i živjeći samo po svojim željama. Svi koji su izloženi razornom djelovanju stresa morali bi upoznati svoj vlastiti način reagiranja na stres i u svoj repertoar ponašanja uključiti ponašanja djelotvornija od onih koja su ih dovela u stres. Svaki čovjek u samom sebi nosi rješenje, samo što ga često ne prepoznaje. Često ne shvaćamo da smo se preforsirali, da trebamo “stati na loptu”, da nam organizam daje znak da nešto ne radimo kako treba. Pod uvjetima stresa naš mozak proizvodi “stresne” hormone jer danu situaciju prepoznaje kao prijeteću i na taj način priprema organizam na borbu i akciju (ili bijeg). Taj psihički pritisak ponekad je teži od fizičkog rada te je potrebno osloboditi ga se. Glavni ciljevi radionice:

Razumjeti vezu između emocija i stresa
Što je stres?
Izvori stresa
Simptomi stresa i kako ih prepoznati
Učinkovito upravljanje stresom
Poboljšati svoje vještine u upravljanju emocije na radnom mjestu i neposrednom okruženju
Postati učinkovitiji u upravljanju emocijama putem asertivne komunikacije
Saznati kako uravnotežiti fizički, mentalni i emocionalni aspekt života
Strategije za upravljanje stresom

Zaobiđite stres i uživajte u životu!!!!