Pristupačnost Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu slijepim i visoko slabovidnim osobama

Zadovoljstvo nam je što smo sudjelovali na Forumu Muzeja suvremene umjetnosti 18.10.2022. u sklopu kojeg smo saznali na koji način Muzej suvremene umjetnosti povećava pristupačnost svog fundusa i zgrade slijepim i visoko slabovidnim osobama. Naime, MSU provodi prilagodbu djela suvremene umjetnosti iz fundusa Muzeja u suradnji sa slijepim i slabovidnim osobama te stručnjakinjom za oštećenja vida. Na Forumu su kustosice Muzeja zajedno sa svojim suradnicima predstaviti prvu fazu prilagodbe suvremenih umjetničkih djela. Prilagodbe su proizašle iz suradnje kustosica s osobama oštećenog vida i stručnjakinjom za oštećenja vida, a realizirane su s Odjelom zaštite i restauracije MSU-a i Hrvatskim savezom slijepih. U dogovoru s Muzejom, kada prilagodba bude gotova, uslijedit će posjet naših članova izložbi „Zbirka kao glagol“ na kojoj će se predstaviti umanjene taktilne replike djela sa popratnom audiodeskripcijom. Također se po dovršetku radova oko MSU-a planira završetak postavljanja linija vodilja na prilaznom platou Muzeja.